Algemeen directeur treedt terug om ruimte te bieden aan NFI

Algemeen directeur treedt terug om ruimte te bieden aan NFI

Dr.ir. Reinout Woittiez heeft besloten terug te treden als algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Hij heeft de medewerkers van het NFI hierover vanmiddag geïnformeerd. Hij deed dat na afloop van de presentatie van de bevindingen van het Instituut Nederlandse Kwaliteit als onderdeel van het onderzoek dat momenteel loopt naar de organisatie- en managementcultuur bij het NFI.

Ruimte bieden aan organisatie

Woittiez treedt af om de organisatie de ruimte te geven om de benodigde stappen te zetten richting de toekomst. “Het onderzoek naar de organisatie- en managementcultuur is van groot belang voor het NFI. Het is belangrijk dat de tweede fase van het onderzoek met ieders volle inzet wordt afgerond. Het NFI en de medewerkers zijn dat waard. Het is belangrijk om nu door te pakken en de stap naar de nieuwe NFI-cultuur te zetten. Ik nodig alle NFI-ers uit om hieraan bij te dragen", zei hij.

Vol mandaat tot opvolger is gevonden

Op verzoek van secretaris-generaal Siebe Riedstra en directeur-generaal Anita Vegter blijft Woittiez aan met vol mandaat tot een opvolger is gevonden.

Onderzoek naar organisatie- en managementcultuur

De algemeen directeur en de ondernemingsraad van het NFI hebben samen de opdracht voor het organisatie- en managementcultuuronderzoek geformuleerd en vervullen beiden een opdrachtgeversrol in de begeleidingscommissie.
Woittiez benadrukt dat hij zich, zolang hij nog werkzaam is bij het NFI, volop blijft inzetten om het onderzoek tot een goed en betekenisvol einde te brengen.

Nu de eerste fase van het organisatie- en managementcultuuronderzoek is afgerond gaat de tweede en laatste fase van start. Het eindrapport verschijnt in de tweede week van mei 2017.