Peter van den Elzen nieuwe interim algemeen manager NFI

Peter van den Elzen nieuwe interim algemeen manager NFI

Met ingang van dinsdag 6 juni begint Peter van den Elzen (1952) als interim algemeen manager van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De heer Van den Elzen krijgt van minister Blok van Veiligheid en Justitie de opdracht mee uitvoering te geven aan de veranderagenda die 10 mei is gepresenteerd op basis van een onderzoek naar de management- en organisatiecultuur bij het NFI.

Peter van den Elzen, interim algemeen manager van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)

Gelet op de urgentie om snel te starten met de veranderopgave zal Van den Elzen zich de eerste periode vooral focussen op deze opdracht. Na zijn inwerkperiode richt hij zich op zijn overige taken als interim algemeen manager.

Voorheen werkte Van den Elzen als bestuurder bij De Bascule, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook was hij kwartiermaker PanAmsterdamse Valorisatie voor de Raden van Bestuur van AMC, VUmc, UvA/ HvA en VU. Bij Wageningen Universiteit en Research was hij algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group. Hij studeerde cum laude af als moleculair bioloog en is gepromoveerd in moleculaire genetica.