CBRN Forensics

Bij een grote terroristische aanslag of industrieel incident gaat de zorg in eerste instantie uit naar de openbare orde, slachtoffers en de volksgezondheid. Maar juist in de eerste uren na een ramp is het belangrijk om forensische sporen veilig te stellen.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ontwikkelt binnen het programma CBRN Forensics methodes en innovaties om forensisch onderzoek ter plaatse of in het laboratorium te verbeteren. Het gaat dan om onderzoek bij incidenten met Chemische, Biologische, Radioactieve en Nucleaire middelen.

Ook heeft het NFI een getraind en gecertificeerd gaspakkenteam dat op een plaats delict onderzoek kan verrichten en werkt het instituut nauw samen met nationale en internationale partners zoals TNO, het RIVM, het internationaal Atoomagentschap IAEA en de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW).

Het NFI ontwikkelt binnen dit programma methodes en innovaties om forensisch onderzoek - bij incidenten met Chemische, Biologische, Radioactieve en Nucleaire middelen - ter plaatse of in het laboratorium te verbeteren.