NFI organiseert prestigieus forensisch congres

In 2012 organiseert het NFI de EAFS Triennial Meeting, het driejaarlijkse congres van de European Academy of Forensic Science.

De EAFS Triennial Meeting is een prestigieus congres waar forensische wetenschappers uit de hele wereld elkaar treffen. De meest recente edities trokken zo’n duizend deelnemers.

Het bid van het NFI om de zesde editie van de EAFS Triennial Meeting in september 2012 in Den Haag (de ‘Legal Capital of the World’) te mogen organiseren, is vorige week tijdens de ENFSI Jaarvergadering in Ankara gehonoreerd.

De vijfde editie van de driejaarlijkse EAFS Meeting vindt in september van dit jaar plaats in Glasgow.

EAFS en ENFSI

EAFS is een onderdeel van ENFSI, het European Network of Forensic Science Institutes, dat tot doel heeft om de kwaliteit en ontwikkeling van de forensische wetenschap in Europa te bevorderen. Het NFI is een prominent ENFSI-lid en voert tot 2013 het secretariaat van ENFSI. Op deze manier onderhoudt het NFI intensieve contacten met collega-instituten in heel Europa. De leden van dit netwerk maken gebruik van elkaars kennis op specifieke aandachtsgebieden zoals R&D en kwaliteitssystemen. Zo tillen de ENFSI-leden het forensisch onderzoek Europa-breed naar een hoger plan.