Onjuiste berichtgeving omtrent dossier Puttense Moordzaak

Naar aanleiding van berichtgeving in de Telegraaf van maandag 29 juni 2009 heeft het OM het volgende bericht op zijn website geplaatst.

"Diverse media berichten  over het ontbreken van stukken in het dossier van de Puttense moordzaak. Hiervan is geen sprake. Er is een verzoek gedaan om de zogenaamde waarnemingsbladen van het NFI voor het onderzoek aan het team beschikbaar te stellen. Dit bleek niet mogelijk, omdat deze stukken, die uitsluitend voor gebruik binnen het NFI bestemd zijn, niet meer beschikbaar waren.

Waarnemingsbladen zijn interne stukken waarop aantekeningen gemaakt worden door NFI-medewerkers. Deze waarnemingsbladen worden normaliter nooit toegevoegd aan een strafdossier.

De bewuste waarnemingsbladen zijn afkomstig uit 1994/1995 van de afdeling biologie. De waarnemingbladen zijn door het onderzoeksteam opgevraagd ter verduidelijking van de in 1994 aangetroffen sporen, bijvoorbeeld de aan die sporen toegekende nummering. De deskundigen die sinds 1994 onderzoek hebben gedaan in deze zaak zijn allen ter zitting gehoord over het onderzoek dat zij hebben verricht aan de sporen. Hiermee zijn de vragen die het onderzoeksteam had voldoende beantwoord." [bron: www.om.nl]

In aanvulling hierop werd in hetzelfde artikel in de Telegraaf gesuggereerd dat de resultaten van het eerste dna-onderzoek en stukken over de sleeptheorie weg zouden zijn. Ook dit is onjuist. De resultaten van het dna onderzoek zijn aanwezig en over de sleeptheorie, die niet van het NFI afkomstig is, heeft het NFI nooit een rapport uitgebracht.