Subsidie voor project met Rwanda Forensic Laboratory

Een projectvoorstel van het NFI en het Rwanda Forensic Laboratory (RFL) krijgt subsidie van het NUFFIC om medewerkers van het RFL te trainen en op te leiden. Donderdag 28 juni werd het projectvoorstel gehonoreerd.

In december 2018 werd al een memorandum van overeenstemming (MoU) getekend tussen het NFI en RFL waarmee de intentie is vastgelegd om een meerjarige samenwerking aan te gaan. Met deze subsidie kan hier uitvoering aan gegeven worden.

Het gehonoreerde projectvoorstel omvat:

  • Basistrainingen kwaliteitsmanagement
  • DNA en Verdovende Middelen trainingen
  • Studiebezoeken aan het NFI voor RFL divisiehoofden en deskundigen
  • Plaats Delict basistraining
  • Training Forensic Awareness, inclusief train-de-trainer
  • Zedencursus voor Rwandese artsen
  • Advisering Forensische Pathologie

Het project duurt 2 jaar en start in oktober van dit jaar.

NUFFIC

Dit is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Het is een onafhankelijke non-profitorganisatie gevestigd in Den Haag.

De belangrijkste subsidieverstrekkers zijn het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. NUFFIC speelt een belangrijke rol in het bevorderen van internationale samenwerking in het onderwijs tussen Nederland en andere landen.