ICMP en NFI zetten nieuwe DNA-techniek in voor identificatieonderzoek MH17

De International Commission on Missing Persons (ICMP) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan botresten die eerder geen DNA-profiel opleverden, opnieuw onderzoeken. Ze gebruiken hiervoor een nieuwe DNA-techniek die het ICMP ontwikkeld heeft.

Met deze nieuwe techniek hopen de onderzoekers alsnog DNA-profielen te verkrijgen van de botresten, die afkomstig zijn van de rampplek. Het doel is in eerste instantie om te onderzoeken of ze kunnen toebehoren aan de twee nog ongeïdentificeerde slachtoffers van vlucht MH17.

Het gezamenlijk onderzoek start op 1 september 2019. Naar verwachting zullen de resultaten in de loop van 2020 bekend zijn.

DNA-deskundige Arnoud Kal van het NFI sprak zaterdagavond 13 juli in actualiteitenprogramma EenVandaag over dit onderzoek.