DNA-match: onbekende dode na 66 jaar geïdentificeerd

Door een DNA-match bij het NFI, is een onbekende dode man geïdentificeerd die in 1953 op het strand bij Terschelling was aangespoeld. Het gaat om Andries Penning, kapitein van de kustvaarder Westland. Het schip verging in de nacht van de watersnoodramp op de Noordzee op weg van Duitsland naar Engeland.

Door een DNA-match met zijn inmiddels 69-jarige zoon in de databank vermiste personen, is de man na jaren alsnog geïdentificeerd. Enkele maanden geleden stond de zoon zijn DNA af. Het NFI voerde voor de politie het DNA-onderzoek uit en kon eind augustus melding maken van de match.

DNA-databank vermiste personen

Het doel van deze databank is het identificeren van onbekende overleden personen door de DNA-profielen van deze personen te vergelijken met DNA-profielen van vermiste personen of hun familieleden. Door een match is het mogelijk om een onbekende overleden persoon alsnog te identificeren en krijgen nabestaanden de gelegenheid om afscheid te nemen. Het NFI beheert de DNA-databank voor Vermiste Personen in opdracht van het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de politie.

Zie ook:

Lichaam drenkeling na 66 jaar op basis van DNA zoon alsnog geïdentificeerd (artikel AD)

Aangespoeld lichaam na 66 jaar geïdentificeerd (politie.nl)

DNA-databank geeft onbekende doden al 10 jaar een naam (Digitaal Magazine @NFI)