Marc Elsensohn algemeen directeur NFI

Op 1 juni is M.R.P. (Marc) Elsensohn gestart als algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut. Hiervoor was hij werkzaam bij het ministerie van Defensie als plaatsvervangend directeur Aansturing Operationele Gereedheid van de Krijgsmacht.

De laatste jaren is de heer Elsensohn werkzaam geweest op het ministerie van Defensie in verschillende bestuurlijke functies. Als Commandant Onderzeedienst was hij integraal verantwoordelijk voor het inzetgereed maken van de onderzeeboten. Daarnaast heeft hij vanuit Schotland, enkele jaren voor de Royal Navy gewerkt. Hij heeft verschillende operationele missies uitgevoerd, onder andere als commandant van een onderzeeboot en met een fregat.

Na zijn officiersopleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine heeft hij een jaar bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven gestudeerd. Naast het volgen van de Hogere Defensie Vorming in Frankrijk heeft hij zijn Master Geopolitiek behaald aan de Université Paris II Assas Pantheon.