NFI en Universiteit van Lausanne bundelen de krachten en tekenen samenwerkingsovereenkomst

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat nog meer samenwerken met de School of Criminal Justice van de Universiteit van Lausanne (UNIL) in Zwitserland. Om deze samenwerking te bekrachtigen is vrijdag 16 oktober een Memorandum of Understanding (MoU) getekend.

Namens het NFI tekende Dr. Annemieke de Vries, directeur Wetenschap en Technologie, en voor de UNIL waren dit professor Olivier Ribaux, directeur van School of Criminal Justice en professor Laurent Moreillon, decaan van de faculteit rechtsgeleerdheid, strafrecht en bestuurskunde.

Het doel van dit MoU is om de samenwerking tussen het NFI en de School of Criminal Justice  nog verder uit te breiden en focust zich vooral op:
- Research & Development
- Uitwisseling van onderzoekers, experts en studenten
- Zaakonderzoek
- Kennisuitwisseling / onderwijs
- Ter beschikking stellen / uitwisselen van tools, methoden en gegevens

Reacties

Annemieke de Vries, Directeur Wetenschap en Technologie: “We willen klaarstaan voor de forensische vraag van de toekomst; deze verstevigde samenwerking met onze zeer gerespecteerde onderzoekspartner UNIL draagt daar een belangrijke internationale steen aan bij.”

Professor Olivier Ribaux, directeur van School of Criminal Justice: “Met het sluiten van deze internationale overeenkomst tussen twee gerenommeerde instellingen die elkaar respecteren en aanvullen, gaan we nieuwe uitdagingen aan in de forensische wetenschap.”

Meer samenwerken is logisch

Het NFI is een van 's werelds toonaangevende instituten met een breed scala aan forensische deskundigheidsgebieden. De School of Criminal Justice van UNIL is de oudste en wereldwijd een van de  toonaangevende academische instellingen op het gebied van forensische wetenschappen. Het is volgens beide partijen dan ook niet meer dan logisch dat er voor een nog intensievere samenwerking wordt gekozen.