NFI in de race voor verkiezing beste overheidsorganisatie van het jaar

Het NFI dingt mee naar de titel van overheidsorganisatie van het jaar 2022.  De Vereniging van OverheidsManagement (VOM) organiseert de verkiezing van de ‘beste overheidsorganisatie’ om de twee jaar. Er is nu een shortlist met 11 kandidaten die nog meedingen om de titel, waaronder het NFI. 

De voorselectiecommissie selecteerde het NFI omdat ‘de missie van de organisatie helder en uniek is.’  De commissie gaf aan dat het NFI een zeer belangrijke organisatie is voor het functioneren van de rechtsstaat. Ze is positief over de verbeterslag die de organisatie doormaakt. “De commissie is enthousiast over de inhoudelijke topprestaties die door de organisatie worden geleverd. Het is een kennisintensieve en toonaangevende organisatie." 

Op 16 september zullen de organisaties op de shortlist pitches houden voor de jury, die onder andere bestaat uit voorzitter Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag. Meer is te lezen op de website van de VOM.