NFI doet aangifte van verduistering

Het NFI heeft deze zomer aangifte gedaan van verduistering. Het vermoeden bestaat dat een medewerker met opzet een DNA-setje heeft weggemaakt. Het NFI heeft de verdwijning vrijwel direct ontdekt, mede dankzij het lokalisatie- en registratiesysteem Track & Trace dat het NFI in gebruik heeft. De betreffende medewerker is direct op non-actief gesteld en het NFI heeft aangifte gedaan.

Het Track & Trace systeem is een onzichtbaar hightech elektronisch netwerk om bewijsstukken binnen het NFI te volgen. Met Track & Trace kan 24 uur per dag vastgesteld worden waar een bewijsstuk is, c.q. in welk compartiment van het gebouw het zich bevindt.

De betreffende medewerker werkte op de afdeling logistiek. Deze afdeling houdt zich op geen enkele wijze zelf met forensisch onderzoek bezig, zo ook niet met dna-onderzoek.

De zaak is momenteel onder behandeling bij het OM.

Meer informatie: NFI neemt hypermodern sporenregistratiesysteem in gebruik