De Essenties: handboek over humane biologische sporen en DNA

Op 19 november verschijnt het handboek ‘De Essenties van forensisch biologisch onderzoek; Humane biologische sporen en DNA’. Het eerste exemplaar van dit boek werd vandaag door het NFI aangeboden aan de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak.

De uitgave wordt gezien als een noodzakelijk standaardwerk voor alle partijen binnen het Nederlandse rechtssysteem (politie, Openbaar Ministerie, advocatuur en de rechtspraak).

Twintig jaar DNA-onderzoek

Eind 1988 opende het NFI de deuren van zijn forensisch DNA-laboratorium. De DNA-onderzoekers konden toen onmiddellijk aan de slag met een zaak die in de media grote aandacht kreeg: de verdwijning van de baby René uit een ziekenhuis in Dordrecht. Waren in die begintijd nog enkele druppels bloed nodig, nu zou één enkele haar van de later teruggevonden baby volstaan om zijn identiteit vast te kunnen stellen. Dit is slechts één aspect van de vlucht die het forensisch DNA-onderzoek in Nederland heeft genomen. Het handboek ‘De Essenties van forensisch biologisch onderzoek’ bundelt een schat aan kennis en ervaring die in twintig jaar DNA-onderzoek is opgedaan.

Bestelinformatie

‘De Essenties van forensisch biologisch onderzoek; Humane biologische sporen en DNA’ is verkrijgbaar via uitgeverij Paris bv, ISBN 978 90 77320 82 2. Het is een gebonden exemplaar, 324 pagina’s, full colour. Bestellen via

www.uitgeverijparis.nl

Of stuur een e-mail naar:

info@uitgeverijparis.nl