Ruimte voor ondernemerschap

Meer ruimte voor ondernemerschap binnen de overheid. Hiervoor pleitte Kees Möhring, directeur Externe Relaties van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gisteren tijdens het congres ‘Ondernemerschap in de technologieketen’ van de Federatie van technologiebranches (FHI).

Kees Möhring schetste een beeld van het NFI dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een organisatie die kwalitatief hoogwaardige forensische diensten aanbiedt met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. “Afgelopen jaren is het NFI bedrijfsmatiger gaan werken. De dienstverlening, de klantvriendelijkheid  en de levertijden zijn geoptimaliseerd. Kortom, het NFI is efficiënter gaan werken” aldus Möhring.

Nu de forensische markt zich steeds verder ontwikkelt, is het noodzaak voor het NFI een volgende stap te maken:  het zoeken naar het ondernemerschap in een overheidssetting. Het ondernemerschap binnen de overheid kent zo zijn beperkingen. Denk aan de  politieke verantwoordelijkheid, het financieel kassysteem van de overheid of de onduidelijkheden over het intellectueel eigendom.

Toch moet het NFI zich positioneren in de markt. En daartoe is ruimte voor ondernemersschap nodig, waarbij het NFI pleit voor meer kansen. “We zijn op zoek naar een nieuw evenwicht tussen ondernemerschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid” aldus Möhring en riep op om deze discussie met elkaar aan te gaan en mogelijkheden te onderzoeken.