Arubaanse minister van Justitie bezoekt NFI

De Arubaanse minister van Justitie en Onderwijs mr. drs. A. Dowers heeft een bezoek gebracht aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Ook de Arubaanse korpschef van politie was aanwezig. Het bezoek was een onderdeel van een bezoek aan Nederland.

Tijdens het bezoek is op constructieve wijze de mogelijkheid tot intensieve samenwerking tussen Aruba en het NFI besproken. Er is van gedachten gewisseld over samenwerking op het gebied van forensisch advies en onderzoek op de plaats delict (PD).

Kees Möhring, directeur Externe Relaties van het NFI, toonde zich positief: “Het NFI  kan en wil met Aruba afspraken maken om hen op forensisch gebied te ondersteunen. We doen dat al met Bonaire en zouden dat graag willen uitbreiden tot de gehele Antillen.”

Het NFI adviseert buitenlandse autoriteiten onder andere bij het opzetten van de benodigde geavanceerde infrastructuur voor forensisch onderzoek en voert ook in internationaal verband onderzoeken uit. Dit is onderdeel van het takenpakket van het NFI. “Het NFI levert hoogwaardig forensisch onderwijs in binnen- en buitenland.”

Ook minister Dowers zag perspectief in een intensievere samenwerking met het NFI: “Een dergelijke samenwerking past in het uitgangspunt van de Arubaanse regering om de kwaliteit van de opsporing te verhogen en te investeren in nieuwe technologie, alsmede in kennis en vaardigheden binnen de opsporingsketen in Aruba.”