Aanwezigheid stukjes stof in Puttense moordzaak bekend

In 2007 was bekend dat fragmenten van stukjes stof uit de Puttense zaak bij het Nederlands Forensisch Instituut bewaard zijn gebleven.

In berichtgeving rond het hoger beroep in de Puttense moordzaak is donderdag 11 november de suggestie gewekt dat bij het NFI afgelopen september in de diepvries drie ‘verloren gewaande’ stukjes zijn gevonden van de slip van het slachtoffer in deze moordzaak.

Dit is onjuist. Dat de fragmenten van restmateriaal van de slip bij het NFI bewaard waren gebleven, is in 2007 aan het Openbaar Ministerie gemeld. Dat was ruimschoots voor de DNA-match die leidde tot de aanhouding van de huidige verdachte. In 2010 is de aanwezigheid van de fragmenten nogmaals gemeld aan het OM.

Waar gaat het om?

Indertijd zijn stukjes stof uit de slip geknipt ten behoeve van onderzoek. Uit deze stukjes stof zijn weer kleinere stukjes geknipt voor DNA-onderzoek. Dat onderzoek heeft plaatsgevonden en over de bevindingen is gerapporteerd aan het OM. De fragmenten waarover het nu gaat, is het restmateriaal dat overbleef nadat de kleinere stukjes waren uitgeknipt.

De slip is in 1994 geretourneerd aan de politie. De fragmenten van de stukjes stof zijn bewaard in de vriezer van het NFI.