NFI vertegenwoordigd op ‘Meet the future’

Het NFI is aanwezig op ‘Meet the future, Science & Technology Summit 2010’. Deze conferentie staat geheel in het teken van de allernieuwste technologische ontwikkelingen en wetenschap. ‘Meet the future’ kenmerkt zich door vooraanstaande sprekers.

Zo geeft onder meer Steve Wozniak, één van de oprichters van Apple, acte de présence. Onder de noemer ‘CSI Den Haag’ vertellen vingersporendeskundige Marcel de Puit en DNA-deskundige Lex Meulenbroek over de state-of-the-art werkwijze van het NFI.

‘Meet the future’ vindt op 18 november plaats in het World Forum Den Haag.

CSI-fragmenten toelichten

NFI-deskundigen De Puit en Meulenbroek bekijken fragmenten van de televisieserie CSI. Aan de hand hiervan leggen ze uit waar de werkzaamheden van de tv-personages verschillen van en overeenkomen met de dagelijkse praktijk. Op deze manier krijgen de toehoorders een inkijkje in de werkwijze van het NFI. Naast lezingen bestaat het programma van ‘Meet the future’ uit masterclasses, interviews, signeersessies, filmvertoningen en debatten.

Bètatechniek stimuleren

Het doel van ‘Meet the future’ is de bètatechniek stimuleren. Iets waar het NFI graag aan meewerkt. ‘Binnen de ruim dertig onderzoeksgebieden die het NFI rijk is, is een breed spectrum aan bèta’s werkzaam. Een goede kwaliteit bètastudenten is voor het NFI dan ook zeer belangrijk,’ aldus directeur Tjark Tjin-a-Tsoi.

Gratis toegankelijk

‘Meet the future, Science & Technology Summit 2010’ vindt van 10.00 uur tot 16.15 uur plaats in het World Forum in Den Haag. De lezing ‘CSI Den Haag’ start om 12.00 uur en duurt één uur. ‘Meet the future’ wordt georganiseerd door Het Platform Bèta Techniek en is gratis toegankelijk.