NFI en Stille getuigen

‘Stille getuigen. Sporen van misdaad in 25 verhalen’ wordt dinsdagavond tijdens de Avond van het Spannende Boek gepresenteerd. Voor het boek boden 27 deskundigen van het NFI inspiratie aan 25 misdaadauteurs. In elk verhaal staat een andere forensische techniek centraal.

De bundel, uitgebracht ter gelegenheid van het zilveren jubileum van de Gouden Strop, is het resultaat van samenwerking tussen het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, het Nederlands Forensisch Instituut en het CPNB. Vanaf 1 juni ligt de luxe editie (met NFI-foto’s) ‘Stille getuigen’ in de boekhandel, er is ook een editie die door de bibliotheken wordt uitgedeeld aan hun leden.

Tong en vinger Johan de Witt in Nieuwsuur

Om de historische thriller ‘Oranje boven’ te kunnen schrijven, sprak de auteur Daniëlle Hermans met arts/forensisch-antropoloog Reza Gerretsen van het NFI. Die besloot, geprikkeld door het verhaal, daadwerkelijk onderzoek te gaan doen naar de teen en tong. De uitzending is te bekijken via de website van Nieuwsuur.

RTV Rijnmond

Ook regionale omroep RTV Rijnmond heeft aandacht besteed aan de verschijning van het boek ‘Stille getuigen’. RTV Rijnmond heeft vier schrijvers en de aan hen gekoppelde NFI-deskundige gevolgd, en daar een serie van vier documentaires over uitgezonden. Deze zijn te bekijken via de website van RTV Rijnmond.