NFI gaat samenwerken met politie en OM in Korea

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat samenwerken met de Koreaanse politie en het Koreaanse Openbaar Ministerie. Het NFI sluit deze week met beide partners een Memorandum of Understanding (MoU).

Digital forensics en cyber security

De samenwerking focust zich op het gebied van digital forensics en cyber security. Korea en Nederland hebben beide hoogwaardige forensische instituten die door het delen van kennis hun krachten kunnen bundelen. Het doel is gezamenlijk sneller nieuwe onderzoekstechnieken te kunnen ontwikkelen.

Innovatie

Het NFI heeft samenwerking op het gebied van innovatie hoog in het vaandel staan. Door uitwisseling van kennis met andere partijen, zowel binnen als buiten het forensisch domein, worden onderzoeksmogelijkheden vergroot en geoptimaliseerd. Op deze manier kan het NFI zijn klanten van steeds betere diensten en producten voorzien.

Nuclear Security Summit

De ondertekening van de MoU’s vindt plaats rondom de Nuclear Security Summit (NSS) die 26 en 27 maart in Seoul wordt georganiseerd. Aansluitend aan de NSS leidt minister Rosenthal een economische missie om de bilaterale banden tussen Nederland en Zuid-Korea te verstevigen. Het NFI is bij verschillende programmaonderdelen aanwezig, zoals een serious gaming seminar op 28 maart.