NFI en Zuid-Koreaanse politie breiden samenwerking uit

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) tekende onlangs een Memorandum of Understanding (MoU) met de Zuid-Koreaanse politie.

De MoU is een verlenging en uitbreiding van de MoU die beide partijen in 2010 tekenden. Net als de samenwerkingsovereenkomst uit 2010 richt de nieuwe MoU zich op kennisuitwisseling op het gebied van chip forensics; uitlezen van chips uit mobiele apparaten. Daarnaast is in de nieuwe MoU vastgelegd dat het NFI en de Zuid-Koreaanse politie gaan samenwerken op het gebied van intelligente data-analyse.

De samenwerking met de Koreaanse politie heeft tot nu toe geleid tot kennisvermeerdering van beide partijen, waarbij grote efficiencywinst is geboekt in het onderzoek van digitale informatie uit telefoons en andere mobiele apparaten.

De MoU werd ondertekend door algemeen directeur van het NFI: Tjark Tjin-A-Tsoi en Director Cyber Terror Response Center: Jae Kyu Kim. De ondertekening werd bijgewoond door minister van Buitenlandse Zaken: Uri Rosenthal en Deputy Minister for Trade: Mr. Lee Si-hyung.