EAFS2012 van start

Op 20 augustus 2012 is EAFS2012, Europa’s grootste forensische conferentie, van start gegaan in Den Haag. Vele honderden wetenschappers en managers van forensische instituten uit ongeveer 57 landen wonen de conferentie bij. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is gastheer van deze European Academy of Forensic Science.

Gedurende de vijfdaagse conferentie staat innovatie in forensisch onderzoek centraal. Het gaat om innovaties als camera-identificatie op basis van pixeldefecten, het gebruik van mobiele DNA-technieken op de plaats delict en forensisch onderzoek aan schilderijen.

Tijdens de openingsceremonie sprak Ivo Opstelten, demissionair minister van Veiligheid en Justitie. Algemeen directeur van het NFI Tjark Tjin-A-Tsoi, ging in zijn openingsspeech in op ontwikkelingen in forensisch onderzoek en de hoge prioriteit die het NFI geeft aan samenwerking met de meest innovatieve bedrijven in de particuliere sector. Hare Majesteit de Koningin woont op vrijdag 24 augustus de sluitingsceremonie bij.