Grootschalig verwantschapsonderzoek in Vaatstra-zaak opgemerkt in Amerika

In een onlangs verschenen artikel op een Amerikaanse website wordt het NFI genoemd als toonbeeld van een innovatieve forensische organisatie die werkt met de nieuwste forensische technieken. Wereldwijd gezien behoort het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) tot de meest toonaangevende forensische instituten.

Het artikel bespreekt als recent voorbeeld de innovatieve aanpak in het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra en de hulp van het NFI bij de snelle identificatie van de slachtoffers bij de vliegtuigramp in Tripoli.

Het artikel refereert verder aan een advies van The National Academy of Sciences aan de Amerikaanse overheid om een onafhankelijk forensisch instituut in het leven te roepen naar het voorbeeld van het NFI.

Algemeen directeur van het NFI Tjark Tjin-A-Tsoi benadrukt nog eens de prioriteit die vernieuwing bij het NFI heeft: "Research en development is de sleutel tot innovatieve producten en diensten en daarmee een van de speerpunten van het NFI," aldus Tjin-A-Tsoi.