Amerikaanse interesse voor businessmodel NFI

Het National Institute of Standards and Technology (NIST), onderdeel van het Amerikaanse Department of Commerce, is geïnteresseerd in het businessmodel van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). NIST en het NFI tekenden eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst met als doel het forensisch onderzoek te verbeteren.

Met name de manier waarop het NFI erin is geslaagd om achterstanden weg te werken en levertijden te verkorten, en de ontwikkeling van vooruitstrevende hard- en software voor forensisch onderzoek door het NFI, spreken in de Verenigde Staten tot de verbeelding.  

Dit blijkt uit een recent gepubliceerd artikel op Nextgov, een Amerikaanse nieuwswebsite voor federale beslissers en bestuurders op het gebied van technologie. Onlangs is in de VS besloten om een onafhankelijke commissie in te stellen die zich buigt over de verbetering van forensisch onderzoek in de VS. NIST zal de werkgroepen binnen deze commissie organiseren. 

De overeenkomst tussen het NFI en NIST omvat samenwerking op het gebied van research en development, de ontwikkeling van forensische standaarden, onderwijs en training en forensisch bestuur.