Themanummer Forensic Science International over EAFS2012

Het tijdschrift Forensic Science International selecteerde 18 vooraanstaande wetenschappelijke bijdragen die eerder gepresenteerd werden tijdens de conferentie EAFS2012, en bundelde deze in een themanummer. De bijdragen zijn gedurende de maand juli gratis te downloaden.

Forensische wetenschap

De selectie van artikelen is een weergave van de diversiteit en het wetenschappelijk niveau van deze vijfdaagse forensische conferentie, die in augustus 2012 in Den Haag door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd georganiseerd.

De onderwerpen laten zien dat de forensische wetenschap zowel gericht is op verbetering van de methoden voor analyse en interpretatie binnen het forensisch domein, als op het zoeken van dwarsverbanden met bijvoorbeeld geneeskunde, onderwijs, recht en kwaliteitsborging. 

Rationeel

Zo gaat de eerste bijdrage in het tijdschrift in op 'e-learning' op het gebied van forensische interpretatie als essentieel leerinstrument voor forensisch onderzoekers, artsen en advocaten. Hierdoor leren zij om forensische uitkomsten rationeel te interpreteren. Ook helpt de verkregen gemeenschappelijke forensische kennis hen in efficiëntere communicatie, zoals wordt beschreven in een andere (tweede) bijdrage.

Betrouwbaarheid

Een bijdrage over de validatie van forensische interpretatiemethoden is van belang voor accreditatie. Accreditatie is een instrument voor kwaliteitsborging; daarmee laat een organisatie de geldigheid en betrouwbaarheid zien van haar forensisch werk.

Lezen

Het themanummer van Forensic Science International verschijnt op 10 juli als boek voor de deelnemers aan EAFS2012. Gedurende juli 2013 zijn de bijdragen via de link hieronder gratis te downloaden.