Benoeming directeuren van het Nederland Forensisch Instituut (NFI).

Per 1 oktober 2018 starten twee nieuwe directeuren van het Nederlands Forensisch Instituut.

Leo Zaal (algemeen directeur) en Annemieke de Vries (directeur Wetenschap en Technologie)

Leo Zaal

Leo Zaal wordt algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bij JenV. Leo is sinds 2012 Algemeen Directeur van het Instituut Fysieke Veiligheid. Daarvoor was hij werkzaam als Managing Partner bij Twynstra Gudde. In de periode tot 1995 was hij commissaris van politie bij de politieregio Amsterdam-Amstelland, waar hij na zijn studie aan de Politieacademie ruim 16 jaar heeft gewerkt.

Annemieke de Vries

Annemieke de Vries wordt directeur Wetenschap en Technologie, tevens plaatsvervangend directeur NFI bij JenV. Zij is op dit moment nog hoofd van het Centrum Gezondheidsbescherming (GZB) en plv. Directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM. Annemieke studeerde Gezondheidswetenschappen aan Maastricht University. Ze promoveerde in 1997 aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de rol van DNA-herstel in het ontstaan van kanker na blootstelling aan carcinogene stoffen. Daarna werkte ze als KWF-fellow aan de rol van tumorsuppressorgenen bij het ontstaan van borstkanker bij het Center for Cancer Research van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Cambridge.