Opnieuw geeft DNA-match NFI onbekende dode een naam

Op Terschelling spoelde in november 1967 een man aan die als onbekende dode op het eiland werd begraven. Door een DNA-match bij het NFI is nu vastgesteld dat het gaat om zeeman Kees van Rijn uit Katwijk. Hij was bemanningslid op het schip KW37 Orion dat verging in een zeer zware storm op 28 oktober 1967.

Alle zes bemanningsleden kwamen hierbij om het leven. Van hen is nu alleen de schipper, Jan Nijgh, nog niet gevonden.

Nabestaanden van Van Rijn hebben begin januari DNA afgestaan, dat door het NFI werd vergeleken met DNA-profielen in de Databank Vermiste Personen van de politie. De nabestaanden van Van Rijn besloten om DNA af te staan, nadat ze afgelopen november hoorden dat op deze manier een andere onbekende dode was geïdentificeerd. Het ging toen om kapitein Andries Penning van het schip De Westland.

DNA-databank vermiste personen

Het doel van deze databank is het identificeren van onbekende overleden personen door hun DNA-profielen te vergelijken met DNA-profielen van vermiste personen of hun familieleden. Door een match is het mogelijk om een onbekende overleden persoon alsnog te identificeren en krijgen nabestaanden de gelegenheid om afscheid te nemen.

Het NFI beheert de DNA-databank voor Vermiste Personen in opdracht van het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de politie.