Ons DNA

Het NFI streeft ernaar de meest innovatieve en klantgerichte leverancier van forensische producten en diensten te zijn. Dit zie je terug in het DNA van onze medewerkers. Door actief onderlinge kennis te delen en open te staan voor nieuwe ideeën houden wij elkaar scherp  en prikkelen we elkaar om telkens weer met innovatieve maatschappelijke, technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen te komen.

Maatschappelijke impact

Onze maatschappelijke betrokkenheid is naast innovatie onze belangrijkste drijfveer. Het werk dat wij verrichten doet er toe en kan een grote maatschappelijke impact hebben. De noodzaak van ons werk is groot en dit zorgt ervoor dat de inhoudelijke betrokkenheid van onze mensen enorm is. We zijn kritisch op wat we doen en kritisch op elkaar, maar met de intentie om de kwaliteit van ons werk zo hoog mogelijk te houden.

Vergroot afbeelding NFI interieur slider
Beeld: Nederlands Forensisch Instituut

Diversiteit

Het NFI kent een grote diversiteit aan verschillende mensen met een ieder hun eigen specialisme. Dit maakt de dynamiek binnen de organisatie spannend en uitdagend. Met 600 medewerkers zijn we een relatief kleine werkgever binnen de rijksoverheid.

Dit zie je terug door kleine zelfstandige teams die veel vrijheid hebben om het werk naar eigen inzicht vorm te geven. Uiteraard gelden voor een aantal functies een geprotocolleerde aanpak, maar dat is niet bij alle functies zo. 
Het NFI biedt verder een moderne werkomgeving met state-of-the-art apparatuur. Vanwege de gevoeligheid van ons werk wordt er voornamelijk vanuit ons pand gewerkt . Het is dan ook niet altijd mogelijk om vanuit huis te werken.

NFI iets voor jou?

Hieronder nodigen wij je graag uit voor een DNA-test om te toetsen of je over het NFI-gen beschikt:

  • Je neemt regie over je eigen ontwikkeling;
  • Je pakt je verantwoordelijkheid en geef je feedback aan collega’s;
  • Werken moet voor jou voelen als het uitvoeren van je hobby;
  • Je behoefte om te onderzoeken en hier lering uit te trekken gaat niet weg;
  • De betekenis van je werk (waar je het voordoet) is je belangrijkste drijfveer

Heb je vragen over openstaande vacatures of wil je informatie over werken bij het NFI? Stuur ons een mail en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.