Directie

Annemieke de Vries, waarnemend algemeen directeur, directeur Wetenschap en Technologie

Mevrouw Annemieke de Vries is op 1 oktober 2018 gestart als directeur Wetenschap en Technologie. Zij is tevens waarnemend algemeen directeur. 

Annemieke studeerde van 1987 tot 1992 Gezondheidswetenschappen aan Maastricht University. Ze promoveerde in 1997 aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar het ontstaan van kanker na blootstelling aan chemische stoffen.

Daarna deed zij 3 jaar als researchfellow van het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding (KWF) wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan van borstkanker bij het Center for Cancer Research van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston, USA.

Na terugkomst in Nederland ging zij in 2000 bij het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, aan de slag als senior wetenschappelijk medewerkster in het Toxicologie domein.

Vanaf 2006 vervulde zij diverse management functies bij het RIVM, vanaf 2013 als Centrumhoofd van het centrum Gezondheidsbescherming met als belangrijk onderdeel de grootschalige laboratoriuminfrastructuur voor het Volksgezondheid domein. Het laatste jaar bij het RIVM was zij tevens plaatsvervangend Directeur Volksgezondheid en Zorg alvorens ze de overstap maakte naar het NFI.