Hardware hacking en reverse engineering

Deze cursus richt zich op hardware hacking en reverse engineering technieken die vaak worden gebruikt om hardware te hacken, repareren, modificeren of uit te lezen. De cursus combineert presentaties en hands-on oefeningen. U sluit de cursus af met het uitvoeren van een hardware hacking opdracht om de beveiligingsmechanisme van een speciaal ontworpen printplaat te doorbreken. Deze cursus wordt georganiseerd door het NFI in nauwe samenwerking met Grand Idea Studio. Voor de tweede keer wordt er zowel een Basic als een Advanced training gehouden.

Doelgroep

Forensisch onderzoekers digitaal onderzoek bij de politie, opsporings- en inlichtingendiensten en Koninklijke Marechaussee. 

Omvang

Basis: Twee aaneengesloten dagen (9.00 - 17.00 uur).
Advanced: Twee aaneengesloten dagen (9.00 - 17.00 uur).

Optioneel kunt u deelnemen aan de Advanced training, waarbij ondermeer ingegaan wordt op firmware extractie, hardware implantaten en andere forensisch gerelateerde onderwerpen. De Advanced training is ook beschikbaar voor cursisten die eerder hebben deelgenomen.

De cursus wordt uitsluitend gegeven in het Engels.

Data en locatie

  • Basis: 17-18 oktober 2023,
  • Advanced: 19-20 oktober 2023. 

Tijden: 9.00-17.00 h. 

Locatie: NFI te Den Haag.

Meer informatie en registratie

Kijk voor een uitgebreidere beschrijving en voor registratie op onze Engelstalige website.

Voor meer informatie, vul ons contactformulier in. Geef op het contactformulier aan dat het gaat om de Hardware Hacking training.